Inloggen
Registreren

Inloggegevens vergeten

Storingen
Storingen » Overzicht » Defecte accu UPS, testserver offline voor spoedonderhoud
Defecte accu UPS, testserver offline voor spoedonderhoud

 

Status Gesloten / opgelost
Starttijd storing Zaterdag 2 februari 2013, 18:42:00
Verwachte oplostijd Niet opgegeven
Opgelost om Zaterdag 2 februari 2013, 19:47:00

Na een herstart van de testserver  tbv een update van de virusscanner begon de UPS ineensom de seconde te piepen. Tevens knipperde hierbij een rood lampje die normaliter aangeeft dat de accu in de UPS niet verbonden is of aan vervanging toe is. Hier voor heb ik de testserver uit moeten zetten om te onderzoeken wat de oorzaak van het probleem kon zijn.

Tijdens het onderzoek heb ik de accu uit de UPS gehaald, teruggeplaatst en de UPS weer aan gezet. Gevolg: het accu verbinding waarschuwingslampje bleef nu continu branden en het piepen werd nu irritanter met elke halve seconde een piep.

Ik heb even in de geschiedenis van mijn mail gekeken en kon daar uit opmaken dat de huidige accu iets meer dan 3 jaar in gebruik was en ik weet mij te herinneren dat die accu die daar voor gebruikt werd ook ruim 3 jaar in gebruik was, maar wel iets beter aankondigde dat die zou overlijden.

Gezien het feit dat het een oudere UPS van APC betreft, het voorval nogal onverwacht was en nog beschikbare budget eigenlijk voor iets anders gereserveerd was heb ik besloten om een iets goedkopere UPS aan te schaffen van het merk BlueWalker. Deze is bij de leverancier niet op voorraad en zal dus na enkele dagen pas door hun verstuurd kunnen worden.

Tot dat de UPS binnen is zal de testserver dus geen noodstroomvoorziening hebben en bij stroomuitval onmiddelijk uit gaan.

 

  Plaatsingsinformatie  
 
Geplaatst door Joen in Storingen op
Zondag 3 februari 2013, 01:51:55. 
  OpenShare icon Delen  
 
Twitter Tweet deze storing op Twitter
Facebook Deel deze storing op Facebook
LinkedIn Deel deze storing op LinkedIn
E-mail Mail deze storing naar iemand
Link Reguliere en verkorte link van deze storing
 
  Tags  
  Klik op een tag om te zoeken naar meer storingsberichten met de zelfde tag.

UPS / APC / uninterruptable / power / supply / testserver / stroom / uitval / stroomuitval / BlueWalker / accu / batterij / lampje / piepen / noodstroom / bestelde / seconde / dagen