Inloggen
Registreren

Inloggegevens vergeten

Portfolio
Portfolio » Overzicht » Weerstation Hellum
Weerstation Hellum

Ik wilde altijd al graag een eigen weerstation hebben waar van de meetgegevens op de computer uit te lezen zouden zijn en de gegevens tevens op eenw ebsite te puibliceren zouden zijn. In de Heavyweather.info WS-2007 leek ik het juiste apparaat te hebben gevonden. Het produceert namelijk een bestand wat met de PHP-functie parse_ini_file prima uit te lezen bleek te zijn en daar door makkelijk te verwerken in een zelfgebouwde website.

Ik heb nog wat moeite om de draadloze gegevensoverdracht van het buitenstation naar het binnenstation stabiel te krijgen alsmede de overdracht naar de computer stabiel te krijgen (een USB naar serie├źel adapter blijkt onder Windows XP minder goed te werken dan onder Windows 2000), maar ik heb het al wel langere tijd voldoende werkend gehad.

De website leest met behulp van een AJAX-script + PHP-scripts de meetgegevens om de minuut uit (het programma van het weerstation leest de gegevens namelijk ook slechts 1 keer per minuut uit. De AJAX technologie zorgt er dan voor dat de gegevens steeds actueel worden weergegeven zonder dat de pagina zelf ververst hoeft te worden. Dit is de eerste website waar ik AJAX meer in toepas en mijn eerste stappen richting het professioneel gebruik van AJAX probeer te zetten.

Tevens is deze website ook de eerste website waarbij ik een kale opmaak lever en de opmaak via een CSS-bestand laat gaan. Als groot voordeel heeft dat ik meerdere stylesheets (stijlsoorten) kan bouwen en die kan de gebruiker dan direct toepassen met behulp van een stukje JavaScript. Zo is het mogelijk omzonder de pagina te herladen een blauwe (standaard), roze/rode of kale (dus zonder opmaak) site te zien.

Weerstation Hellum vind ik de best geslaagde site op gebied van CSS gebruik en ook een goede eerste opstap naar professioneel gebruik van AJAX.
De site is nu in ontwikkeling en blijft voorlopig in ontwikkelfase tot de contact tussen de server en weerstation alsmede tussen het weerstation en de buitensensoren stabiel blijven.

Afbeeldingen


1 afbeelding

  Plaatsingsinformatie  
 
Geplaatst op:
Maandag 28 april 2008, 00:00:00

Gewijzigd op:
Zaterdag 26 februari 2011, 18:05:20

 
  Projectdata  
 
Status
offline bouwen

Opdracht ontvangen
Maandag 28 april 2008

Startdatum
Maandag 28 april 2008

Verwachte voltooi´ngsdatum
onbekend

Voltooi´ngsdatum
onbekend

 
  Koppelingen  
 
Websites
http://www.weerstationhellum.nl

E-mailadressen 
  Tags  
 
Er zijn geen tags opgegeven bij dit portfolio item.

 
Nieuws RSS Feed
Thebigsite.nl weer online & voortga...
Diensten testserver tijdelijk niet ...
Installatie nieuwe testserver volto...
Vanavond installatie nieuwe testser...
Fijne kerstdagen en een gelukkig ni...
[Alle nieuws »]