Inloggen
Registreren

Inloggegevens vergeten

Portfolio
Portfolio » Overzicht » Forthrightness
Forthrightness

Forthrigthness is een death-core bandje uit Groningen. Ze zijn een beginnende, maar ambitieuze band.

Een website hadden ze al op de opslagruimte van de internetprovider @home (nu Ziggo), maar al snel was er behoefte aan een kortere en makkelijker te onthouden internetadres. Dit werd al snel een gatis Dot.TK adres. De bandleden wilden hier echter liever vanaf in verband met de steeds meer opvallende reclame die Dot.TK genereerde.

Ik bood 1 bandlid waar ik af en toe contact mee had een oplossing aan: goedkoop een domeinnaam bij een webhostingprovider aanschaffen en ik host voor hun de benodigde "forward-pagina's", zodoende konden ze kosten besparen op de doorstuurservice bij een webhostingprovider.

Ik heb forward-service dusdanig opgebouwd dat bijvoorbeeld http://www.domein.nl/home.html doorverwijst naar het zelfde bestand op de originele opslagruimte, dus bijvoorbeeld http://members.anderdomein.nl/gebruikersnaam/home.html. Een eigenschap die je niet vaak ziet bij forward-services. Ook de e-mail wordt in principe doorgestuurd, maar ik heb welk de mogelijkheid open gelaten om webbased e-mailaccounts te beheren en tot 25 stuks à 10MB aan te maken.

Ik wilde het in een later stadium mogelijk laten worden voor de eigenaar van de site enkele opties van de forward-service in te stellen, waaronder:

  • Document titel die verschijnt in de titelbalk van de browser
  • Domeinnaam in adresbalk van browser houden (cloaking) of volledig doorsturen naar het eigenlijke adres.
  • Subpagina's en submappen doorsturen toestaan ja/nee (http://www.domein.nl/map/bestand.html doorverwijzen naar http://members.anderdomein.nl/gebruikersnaam/map/bestand.html toestaan of weigeren).

Deze opties zouden dan worden mogelijk gemaakt op een apart subdomein en beveiligd met een wachtwoord op het subdomein en een apart wachtwoord op het beheersysteem.

Ook heb ik een documentatiesysteem gemaakt waarmee tevens met zoekopdrachten naar documentatie over verschillende zaken kan worden gezocht. Dit documentatiesysteem kan bereikt worden op http://server.thebigsite.nl/help en moet in principe ook voor andere websites e.d. gaan dienen.

Het forwarden werkte al volledig, aan alles er om heen werkte ik nog aan.

De eigenaar heeft besloten ivm andere toekomstplannen van de band het gebruik van mijn diensten en het domeinnaam te staken.

Afbeeldingen

Er zijn geen afbeeldingen bij dit portfolio item.

  Plaatsingsinformatie  
 
Geplaatst op:
Vrijdag 3 februari 2006, 19:00:00

Gewijzigd op:
Zaterdag 26 februari 2011, 22:21:23

 
  Projectdata  
 
Status
beŽindigd

Opdracht ontvangen
Zaterdag 28 januari 2006

Startdatum
Vrijdag 3 februari 2006

Verwachte voltooiÔngsdatum
Zondag 3 februari 2008

VoltooiÔngsdatum
Zondag 3 februari 2008

 
  Koppelingen  
 
E-mailadressen


 
  Tags  
 
Er zijn geen tags opgegeven bij dit portfolio item.

 
Nieuws RSS Feed
Thebigsite.nl weer online & voortga...
Diensten testserver tijdelijk niet ...
Installatie nieuwe testserver volto...
Vanavond installatie nieuwe testser...
Fijne kerstdagen en een gelukkig ni...
[Alle nieuws »]