Inloggen
Registreren

Inloggegevens vergeten

Portfolio
Portfolio » Overzicht » Juffertoren @ Twitter
Juffertoren @ Twitter

Als je veel op Twitter zit kom je vanzelf de meeste vage Twitter accounts tegen, zo ook @big_ben_clock en @martini_klok. Beide accounts doen niet echt meer en minder dan elk heel uur een tweet te plaatsen met de slagen van de betreffende klokken. Als de klok om 3 uur slaat levert dat bij de Big Ben dus "BONG BONG BONG" op en bij de Martinitoren levert dat "DENG DENG DENG" op.

Geïnspireerd door de Big Ben en de Martinitoren op Twitter wilde ik graag ook een Twitter account online zetten voor de kerktoren in mijn dorp, ofterwijl De Juffertoren. Het resultaat is te zien op het Twitter account @Juffertoren. Eens een keer wat anders dan die grote bekende klokken.

Ik heb voor de Juffertoren een script ontleed uit mijn bestaande websites en enigzins aangepast. Met dit aangepaste script kan ik handmatig Tweets vanuit dat systeem plaatsen, maar ook automatisch (met behulp van de functie "Geplande taken" van Windows XP) elk uur een tweet met het aantal slagen van de klok laten plaatsen.

Aangezien de klok elk half uur 1 maal slaat wil ik dit op Twitter ook doen, maar dan krijg ik van twitter steeds een melding terug dat dit een duplicaat is van de tweet er voor (terwijl dit toch echt niet zo is. Voor de hele uren twittert het systeem DOING, de halve uren hadden DONG moeten worden en aangezien de kertoren om 8.00 uur 's morgens altijd extra hard wordt geluid wordt er dan KLING! KLENG! geplaatst.

De Juffertoren is in verval! Uw donatie is hard nodig!

Er vallen de laatste tijd regelmatig brokken stenen naar beneden en daarom is een gebied rondom de toren afgezet met hekken. Voor restauratie van de toren om dit verval tegen te gaan is veel geld nodig! Uw donatie is dan ook van harte welkom!

Hoeveel geld er nodig is, hoe u kunt doneren en meer informatie over de Juffertoren vind u op http://www.juffertorenschildwolde.nl.

Afbeeldingen


1 afbeelding

  Plaatsingsinformatie  
 
Geplaatst op:
Zondag 25 september 2011, 19:55:00

Gewijzigd op:
Maandag 28 januari 2013, 10:15:13

 
  Projectdata  
 
Status
blijvend onderhoud

Opdracht ontvangen
Zondag 25 september 2011

Startdatum
Zondag 25 september 2011

Verwachte voltooi´ngsdatum
onbekend

Voltooi´ngsdatum
onbekend

 
  Koppelingen  
 
Websites
http://twitter.com/juffertoren
http://www.juffertorenschildwolde.nl

 
  Tags  
  Klik op een tag om te zoeken naar meer portfolio items met de zelfde tag.

twitter / community / juffertoren / schildwolde / kerk / toren / kerktoren / nederlands / hervormde / hoofdweg

 
Nieuws RSS Feed
Thebigsite.nl weer online & voortga...
Diensten testserver tijdelijk niet ...
Installatie nieuwe testserver volto...
Vanavond installatie nieuwe testser...
Fijne kerstdagen en een gelukkig ni...
[Alle nieuws »]